Prajitura cu scortisoara

Ma numesc Ana Maria Turlea sunt in clasa a II-a si m-am gandit sa va prezint o reteta numita "Prajitura cu scortisoara" care imi place foarte mult.

Pentru aceasta este necesar sa cumparati:
 – 550 g faina din aceea pe care scrie 000;
 – un pachetel de drojdie de 25 g care e mai buna decat drojdia uscata;
 – 70 g de unt;
 – 200 ml lapte;
 – 250 g zahar;
 – 1 lingura scortisoara (macinata nu bucati!);
 – 25 g cacao;
 – 3 ou;
 – 1 lingura de smantana;
 – 1 lingurita zahar pudra.

Si acum prepararea:
Intr-un vas mare (e bun un lighean) se dizolva drojdia in lapte putin cald si se amesteca cu smantana, 4 linguri de zahar si 3 oua. Se amesteca bine, dupa care se adauga untul topit, faina si iar s amesteca. Aluatul astfel format se lasa la crescu circa o jumate de ora (pana se dubleaza).

Se adauga restul de zahar,cacao si scortisoara si se framanta.

Aluatul se intinde pe masa si se ruleaza, dupa care se taie bucati de 7-8 rulouri si se aseaza intr-o tava unsa cu unt sau margarina. Inainte de a se baga la cuptor rulourile se ung cu un albus de ou peste care se adauga zahar pudra. Se tine la cuptor pana se rumeneste. Se mananca cu lapte sau ceai.
POFTA BUNA!

Daca cunosti aforisme, retete culinare, legile lui Murphy, paradoxuri, proverbe le poti trimite prin formularul de mai jos, alegand categoria adecvata:

    Numele (obligatoriu)

    Adresa email (obligatoriu)

    Scoala

    Clasa

    Oras

    Categorie

    Intrebarea ta

    (No Ratings Yet)

    Leave a Reply

    *