Lalea de primăvară

Origami – Lalea de primăvară
    Această lalea făcută din carton colorat poate fi folosită atât pentru a crea o felicitare de 8 martie, cât ca şi decoraţie pentru camera ta sau pentru birou. Ca să o faci vei avea nevoie de carton colorat, dar poţi folosi şi hârtie simplă pe care să o colorezi după aceea în acuarelă sau creion.
    Laleaua este compusă din două părţi. Floarea efectivă şi tulpina şi frunzele acesteia. Pentru a realiza floarea avem nevoie de un pătrat din carton colorat, cu latura de aproximativ 12 cm. Eu am folosit aici carton de culoare roz.

Pentru început vom îndoi pătratul pe diagonală şi vom obţine un triunghi ca şi cel din imaginea alăturată.

După aceea, îi vom îndoi colţul din stânga ca şi în imaginea de mai jos. Dacă dorim să obţinem o lalea perfect simetrică, vom îndoi colţul chiar pe linia mediană (din vârful triunghiului se coboară o linie pe mijlocul laturii). Vârful colţului trebuie să ajungă la o distanţă de aproximativ 2 cm de vârful triunghiului.

Vom face la fel şi cu colţul din dreapta. Trebuie să obţinăm o formă ca şi cea din fotografia de mai jos.

Acum vom întoarce floarea şi îi vom îndoi colţurile. Acum, laleaua trebuie să arate aşa cum puteţi vedeam în imaginea de mai jos.

Vom întoarce hârtia şi… am obţinut o lalea de primăvară.

Puteţi face lalele şi din hârtie albă pe care mai apoi să le pictaţi în acuarelă.
Vom trece la partea a doua a proiectului nostru origami – tulpina şi frunza lalelei. Pentru aceasta vom avea nevoie tot de un pătrat din carton colorat, cu o latură de 15 – 20 de cm. Vom îndoi acest pătrat pe diagonală, aşa cum am făcut la floare şi vom obţine un triunghi, pe care îl vom desface ca şi în imaginea de mai jos.

Trebuie să îndoim colţurile triunghiului chiar pe linia de mijloc. Vom obţine aceeaşi formă ca şi cea din imaginea de jos.

Acum vom îndoi tulpina astfel încât vârful ascuţit să depăşească partea de sus a tulpinii ca în imaginea de mai jos. Cu cât vârful depăşeşte mai mult partea de sus, cu atât vom avea o tulpină mai mare pentru lalea.

Vom îndoi forma în două, ca în imaginea de jos.

În imaginea de mai jos am subliniat două puncte.

Trebuie să ţinem tulpina în mâini din aceste două puncte: pe punctul de sus ţinem cu mâna dreaptă şi pe cel de jos cu stânga. Vom trage încet mijlocul tulpinii înspre dreapta şi vom obţine o imagine ca şi cea de mai jos. Această etapă este un pic mai dificilă şi necesită o oarecare îndemânare. Priviţi imaginea de referinţă şi lăsaţi partea de jos a frunzei să alunece până când tulpina ajunge la locul ei, apoi trasaţi cu mâna noua îndoitură.

Rezultatul final va arăta aşa.

Sfat: puteţi să lipiţi laleaua pe o hârtie şi să o folosiţi ca o felicitare sau, ca în fotografia de mai sus, puteţi să lipiţi între ele cele două părţi şi să obţineţi un obiect decorativ pentru birou.

 

(No Ratings Yet)

Leave a Reply

*