Prietenul meu, Răzvan

Şcoala mea, “Liviu Rebreanu” din Cluj-Napoca, se poate mândri cu un elev despre care pot spune că are foarte multe calităţi. Răzvan Horhat, căci aşa îl cheamă pe acest împătimit al învăţăturii, este colegul meu încă din clasa I, îl cunosc bine, căci suntem prieteni buni. Îl admir ambiţia şi perseverenţa, dorinţa de a fi mereu cel mai bun. Din clasa I şi până acum, în clasa a VI-a, a obţinut mereu locul I cu cea mai mare medie. A participat la numeroase concursuri, la care a câştigat distincţii şi medalii, dar cel mai important este premiul III la olimpiada de educaţie tehnologică, etapa naţională în 2011.

La concursul naţional de evaluare în educaţie, la matematică, în anul 2010-2011, la etapa I, a obţinut locul III pe judeţ, locul IV la nivel naţional, iar în etapa a lII-a locul II atât la nivel judeţean, cât şi naţional (medalia de argint); la  etapa competiţională, în finală deci, a ocupat locul 6 pe judeţ. La acelaşi concurs naţional de evaluare în educaţie, la limba şi literatura română, în etapa a II-a s-a clasat pe locul 5 pe judeţ, cu diplomă de merit, în etapele I şi a III-a clasându-se între primii 12 concurenţi.

 

În clasele II-IV, la concursurile naţionale Cangurul matematician, Smart, Micul matematician, Evaluare în educaţie, atât la matematică, cât şi la română şi cultură generală a obţinut numeroase premii I şi II la nivel de şcoală şi de judeţ. În cadrul concursului “Prietenul meu nu e calculatorul”, organizat de Universitatea “Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca în anul 2010, a primit premiul pentru creaţie literară.

 

În afară de fapul că este un elev pasionat de învăţătură, Răzvan are numeroase pasiuni extraşcolare, printre care ciclismul, care i-a adus alte premii şi medalii. Trebuie să amintesc doar locul I şi medalia de aur la concursul de ciclism “Clujul pedalează”. De asemenea, aceeaşi distincţie la competiţia “Micul biciclist şi siguranţa lui” – proba de poligon, apoi locul III şi medalia de bronz în etapa a II-a, iar în 2011 locul al II-lea şi medalia de argint la acelaşi concurs.

 

Este membru activ în clubul de LEGO “Brickemburg’ şi implicat in redactarea revistei” Mozaic” a şcolii noastre. Participă şi la acţiuni de voluntariat în sprijinul comunităţii, e pasionat de speedcubing, excursii, fotografie. Trebuie să recunoaşteţi că e un spirit competitiv, activ şi foarte serios. Adevărul e că sunt tare mândru de prietenia lui, pe care o preţuiesc şi de care mi-aş dori să mă bucur mereu. Având în vedere că în aceste zile se pregăteşte asiduu pentru etapele locale ale diferitelor olimpiade şcolare la care a decis să participe, îi doresc mult succes.

Andrei Huşovschi, clasa a VI-a C, Şcoala “Liviu Rebreanu” Cluj-Napoca

 

(No Ratings Yet)

Leave a Reply

*