Psihologie

Salut!

Numele meu este Diana si fac parte din echipa Fun Child. Sunt psiholog de profesie, de aceea am decis sa ma ocup – personal – de aceasta sectiune.

Daca ai o intrebare sau o problema din acest domeniu, as fi bucuroasa daca mi-ai trimite-o, raspunsul urmand sa fie afisat pe pagina noastra.Prin urmare, completeaza rubrica de mai jos, denumita "Lasa un raspuns" cu datele tale si nelamurirea pe care o ai si vei primi un raspuns cat se poate de repede!

"Ma numesc Victor si mi-e tare frica de intuneric, cu toate ca am deja 12 ani. Cateodata ma gandesc cu groaza ca vine seara si trebuie sa ma culc. Dimineata sunt foarte ravasit! Ce sa ma fac?" O.V., clasa a VI-a

Frica de intuneric este posibil sa fi fost declansata de un eveniment. Haide sa facem impreuna un joc! Descrie o poveste care sa aiba ca subiect intunericul. Scrie-o chiar pe o bucata de hartie. Orice poveste. Si, pe masura ce o scrii, descopera si ce odihnitor e uneori pentru ochi sa se inchida, atunci cand stai relaxat si intins, se inchid si se "deschid" in interior si atunci poti sa visezi, sa fii intr-un moment de liniste si pace, tu cu tine.Si, in timp ce experimentezi aceste momente, poti sa te ajuti si printr-un masaj bland al pleoapelor, fruntii si obrajilor.

Micsoreaza lumina in camera pentru cateva minute pentru ca apoi, dupa experiment, sa o aprinzi din nou si sa notezi ce-ai simtit.Fiecare incercare, dificultate pe care o traim ne poate ajuta si stimula sa ne descoperim si mai puternici decat credeam ca suntem. Victor, descopera ca esti mai puternic decat credeai!

 "Ma numesc Violeta si am 13 ani. Am o mare problema cu mama. Tipa la mine intruna! Orice fac, orice ii spun…nu e bine, tipa si ma cearta"
Stiu ca mama e stresata… vine tarziu acasa de la serviciu , munceste mult pentru mine. Tata a plecat de acasa acum 2 ani si nu s-a mai intors. Plang mereu. Imi vine sa plec de acasa, nu am cu cine discuta." M.V., clasa a VII-a.

Este intr-adevar o perioada grea pentru voi si nu cred ca este o solutie sa pleci de acasa si te rog sa nu faci asta.
Se intampla uneori ca cei mici sa aiba grija de cei mari pentru un timp si cred ca tu faci asta acum! Si esti o fetita tare curajoasa!
Trebuie sa ai grija si de tine si de mamica ta si sa vorbiti amandoua cu altcineva despre trecutul vostru. Acest altcineva poate fi psihologul de la tine din scoala. Sau poate doamna diriginta.
Impreuna veti cauta si gasi solutii. Sa ne mai scrii si speram sa fiti bine curand, si tu, si mamica ta!

(No Ratings Yet)

Leave a Reply

*