Sunt tratata ca o copila!

"Am 14 ani si parintii inca ma mai considera o copila. Sufar foarte mult pentru ca imi doresc sa vorbesc cu ei si despre viata mea de adolescenta. Parintii imi fac un program strict, nu am voie sa ies afara decat o juma de ora, nu isi pot inchipui ca eu am prieten. Mi se pare ca nu am suficienta libertate. Colegele mele se duc la petreceri, in parcuri, la concerte pe stadion, iar eu trebuie sa stau acasa sa invat. Cum ii pot convinge?” M.O., clasa a VIII-a

Parintii doresc ca fii si fiicele lor sa fie protejati, sa nu aiba de a face cu “relele” existente in lume, sa invete cel mai bine. Asa si parintii tai vor sa te protejeze si sa previna orice neplacere pe care ai putea-o trai. Poate chiar ei au trait situatii din care au tras niste invataminte, iar pe tine vor sa te fereasca sa traiesti respectivele situatii. Ei isi apara puiul iubit si pentru asta sa le fii recunoscatoare, chiar daca uneori iti e greu sa-i intelegi. Incet, incet o sa-ti acorde mai multa libertate.
E bine sa ai o discutie cu ei sa afli de ce nu vor sa te lase sa stai pana mai tarziu afara. Poate ai putea sa le prezinti prietenii tai, pentru a avea mai multa incredere in persoanele cu care iti petreci timpul liber.
Pe de alta parte incearca sa ai prietene din randul celor care pun pe primul rand invatatura, cinstea si respectul. Ce-i drept, colegii care merg des la petreceri sau chefuri sunt mai repede in centrul atentiei decat ceilalti, dar asta e de moment…te asigur!
 

 

Daca ai o intrebare sau o problema ce te framanta o  poti trimite completand formularul de mai jos:
[contact-form 3 “Intrebari si raspunsuri”]

(No Ratings Yet)

Leave a Reply

*