A venit vacanta/cu trenul din Franta…

Iata ca a venit –in sfarsit – vacanta, vacanta mare (A venit vacanta/ Cu trenul din Franta!) . Sau, mai bine zis, inca un an scolar a trecut, iar dupa o pauza binemeritata, voi trece in clasa a VIII-a. Poate ca mi-as mai dori sa fiu in a V-a, a VI-a, sau, de ce nu, chiar in clasa I. Emotiile ma napadesc de acum, cu gandul ca anul scolar care va veni va fi unul hotarator. Daca ar depinde numai de mine nu m-as ingrijora, dar cand totul este planificat de un sistem informatizat care va hotari – dupa calcule “riguroase” cine va intra sau nu la liceul dorit…asta ma pune pe ganduri. E drept ca nu excelez la unele materii, dar pot spune ca atuurile mele privind matematica, fizica si limba romana depasesc incovenientele ce se regasesc in alte domenii. Povesteau parintii mei, ca ei au trebuit sa dea examen de intrare in liceu (pentru clasa a IX) – treapta I, dupa care urma la finele clasei a X-a o noua departajare printr-un alt examen – treapta a II-a. Avantaje si dezavantaje! Dar, totusi, cum poate un liceu respectabil sa-si mentina aceasta calitate? Prin “hotararea” calculatorului? Cred ca nu! Cel putin pe mine m-ar avantaja ca in locul examenului de capacitate sa dau examen de “intrare” intr-un anumit liceu . Eu nu as opta pentru un liceu care o cotatie faimoasa … pe hartie, ci pentru un liceu care sa-mi dezvolte cunostintele si deprinderile acumulate pana in clasa a VIII-a.
Toti colegii mei viseaza sa intre la anumite licee, chiar daca unii dintre ei sunt constienti ca sunt niste visatori (nu vreau sa ofensez pe nimeni). Realitatea ne-a demonstrat acest lucru, din pacate o realitate cruda: peste 50% din absolventii de liceu au cazut la examenul de bacalaureat. Offf, iar ma napadesc emotiile. Ar fi bine sa ma gandesc la vacanta aceasta , unde ma voi duce, cum ma voi recrea. Clasa a VIII-a sa ma gaseasca cu forte puternice, sa pot invata si acumula cunostinte … poate cine stie, se va organiza examen de intrare la fiecare liceu. Ce bine ca e vara, ca este vacanta, soarele arde pe cer, e frumos, iar eu stau in casa si ma gandesc ce va fi la anul. Hai ca am plecat afara sa ma joc cu prietenii mei. Mai vorbim si va salut pe toti cu drag! MULT SUCCES! … a venit vacanta cu trenl din Franta!

Autor: Mihaela, clasa a VII-a, Timisoara

Intra in lumea fascinanta a scrisului: stiri, reportaje, documentare avand ca subiect scoala unde inveti, educatie, orasul tau, economie,  politica, etc. Trimite lucrarea ta pentru a fi publicata si intra in marele concurs, unde vei putea primi un premiu frumos.
[contact-form 2 “MiculJurnalist”]

(No Ratings Yet)

Leave a Reply

*