Mesajul fluturelui

mesajul flutureluiM-am nascut dintr-un cocon in gradina unei case de la sat, intr-o minunata zi de vara si mi-am inceput viaţa scurta dar plina de peripetii. Corpul meu era viu colorat in culorile curcubeului si straluceam ca un licurici noaptea.
La inceput am cercetat imprejurimile si am invatat sa ma feresc de panzele de paianjen si mi-am facut cativa prieteni: Fernando, Alfonso, Poirot.
Prima noapte a fost infricosatoare deoarece auzeam zgomotele animalelor din curtea casei (si nu le cunosteam) si nu vedeam panzele de paianjen, dar spre dimineaţa m-am obisnuit. Am fost cel mai istet dintre fluturii din zona stiind cel mai bine sa ma feresc de panzele de paianjen.
Din pacate, unii prieteni nu au fost norocosi si au picat in plasele intinse peste tot ajungand meniul lor. Am fost remarcat datorită frumusetii mele de o fetita cu parul balai care se juca in gradina.
A doua noapte din greseala am nimerit o panza de paianjen si am zacut prins in ea pana dimineata, cand paianjenul se pregatea sa ma manance. Norocul meu ca acea fetita a trecut pe acolo , m-a zarit si m-a salvat din ghearele dusmanului.
In palmele ei am fost dus pana in gradina unde fetita a spus:
– Zboara fluturas, zboara!
Autor: Ungur Florin, Scoala Generala nr. 24, clasa a V-a, Timisoara

test

 

(No Ratings Yet)

2 Comentarii

  1. MIHAELA

    mi-a placut despre ceea ce ai scris. Sa stii ca foarte multi ne confruntam cu frica aceasta. Dupa terminarea orelor, cand se lasa intunericul peste tot este bezna. Recent am vazut ca au tras fire pentru iluminat in jurul scolii, dar cred ca va mai dura pana vor fi in functiune.

  2. ionut

    am vazut si eu ca au tras fire si stalpi de iluminat in jurul scolii, dar asta a fost acum o luna si inca nu functioneaza. Poate cu inceperea scolii va fi mai bine. O scoala asa moderna si sa-ti fie frica cand iesi de la ore.

Lasa un raspuns

*