Jurnal de calatorie (3) – statiunea Durau

   Statiunea Durau este situata in judetul Neamt, la 6 km de comuna Ceahlau la o altitudine de 780-800 metri. Aceasta este vegheata de masivul Ceahlau, care dainuie prin impozanta si frumusetea lui. De cum ajungi in Durau te va intampina aerul curat de munte, care iti va oferi forte proaspete si te va incarca cu energie.

    In statiune se afla manastirea Durau, care a fost multi ani de-a randul locul de rugaciune si liniste sufleteasca a multor pustnici care isi aveau lacasul prin muntii Neamtului. Biserica manastirii este una simpla, dar inauntru ascunde o comoara, si anume pictura, care este realizata sub calauzireaza marelui pictor roman Nicolae Tonitza.

    Dimineata vei putea surprinde ceata care invaluie padurile seculara si muntii din jur, iar seara vei putea admira apusul de soare minunat. Ar fi bine sa ai la tine si un aparat de fotografiat pentru a imortaliza acest momente si pentru a le admira de fiecare data cand ti se face dor de munte si de statiunea Durau. Daca vei dori sa faci o mica excursie vei putea opta pentru a merge pana la cabana Fantanele, care este situata la o altitudine de 1220 m. De acolo vei avea un orizont deschis si vei putea admira peisajele parca pictate. Aici, vei putea lua pranzul si vei putea sta cu prietenii sa cantati la chitara cantece frumoase de munte.

Daca vrei sa vezi cascada Duruitoarea, sa stii ca este un traseu destul de usor si pana acolo. Sa nu uiti sa iti iei o bluza mia groasa cu tine, caci langa cascada este destul de frig. Daca te vei incumeta sa urci pana pe Ceahlau, atunci sa fii sigur cu tine ca ai tot echipamentul necesar pentru a face acest lucru. Sus pe munte vei putea sa vizitezi micuta manastire construita acolo si cabana Dochia. Nu iti mai spun ca peisajul de acolo este cu adevarat mirific.

    Statiunea Durau este un loc in care iti vei regasi linistea, te vei umple cu energie si de aici vei culege niste amintiri placute pe care vei putea sa le povesteti peste ani si ani.

Revista Zece Plus-revista elevilor! Intra in lumea fascinanta a scrisului: stiri, reportaje, documentare avand ca subiect scoala unde inveti, educatie, orasul tau, economie,  politica, etc. Trimite lucrarea ta pentru a fi publicata si intra in marele concurs, unde vei putea primi un premiu frumos.
[contact-form 2 “MiculJurnalist”]

(No Ratings Yet)

Leave a Reply

*