Lumini si Umbre: Parcul Copiilor, Timisoara

parcul copiilor timisoraO zi de vara ploioasa. In mana tineam albumul foto al parintilor mei. Sorbeam cuvintele si minunatele povesti ale fiecarei fotografii. Deodata, am strigat de uimire: “-Taticule ce este aici?”  “-Parcul Copiilor”, raspunse imediat tata. “-Parcul copiilor din orasul nostru  Timisoara, de fapt fostul Parc al Copiilor. Tu prichindelule, nu ai prins si “lumina” acestui loc de oaza, ci numai “umbra intunecata, plina de negura”.
Ce trist, trecusem de multe ori prin acest parc si de fiecare data ma gandeam cum va arata acest parc peste cativa ani … si totusi, demult, a fost o perioada de glorie, glorie a copiilor, in care trenuletul circula cu viteza gandului, suierand de fiecare data cand trecea prin tunel. Oh, da, acel tunel care dadea fiori copiilor: cu vrajitoare, cu varcolaci, tipete, bufnite. Sala oglinzilor, care te ducea intr-o lume a basmului in care deveneai cand micul pitic, cand marele grasan, cand zana sau Fat Frumos, cand balaur. Mai era acel mic lac in care te puteai plimba cu barca. Si sa nu uit sa amintesc de podurile din lemn, de elefanti, de leagane, de podete supsendate. Toate acestea au ramas amintiri, cu care parintii incearca – prin povestile lor – sa atenueze din “umbra” acestui parc.
Ma intorc cu ochii mintii si stau cateva secunde. O lacrima se prelinge pe obraz … suspin. Vad banci rupte, trenuletul a disparut. Unde sunt podurile suspendate, leaganele, elefantii? Peste tot ierburile au napadit, cateva schelete metalice ruginite, tunelul o ruina, dar ce se aude? Iata vad cativa oameni lucrand in apropiere. Ma apropii timid de ei: “-Buna ziua! Ce faceti pe aici?” “-Dragul meu, zise cel mai in varsta, iaca incercam sa dam lumina meritata acestui parculet, ca tu si prietenii tai, de fapt toti copii sa simta ca este un loc din Timisoara care le apartine si de care se pot bucura!”
Am plecat bucuros acasa. In noaptea aceea am visat trenuletul, tunelul, podurile, leaganele … toate acele lucruri de care parintii mei s-au bucurat. Era o zi de vara frumoasa.
Autor:  Radu Mihai, clasa a VII-a

Intra in lumea fascinanta a scrisului: stiri, reportaje, documentare avand ca subiect scoala unde inveti, educatie, orasul tau, economie,  politica, etc. Trimite lucrarea ta pentru a fi publicata si intra in marele concurs, unde vei putea primi un premiu frumos.
[contact-form 2 “MiculJurnalist”]

(No Ratings Yet)

Leave a Reply

*