Mai mult decat un hobby: muzica

    De mic copil mi-a placut sa imi petrec timpul liber printre note muzicale si solfegii si ascultand diverse genuri muzicale, pe care mi le prezentau parintii mei. Am ascultat ani de-a randul melodii care au ajuns sa fie o parte din mine, in sensul, ca dorinta mea mare de a le putea reproduce m-a facut sa imi doresc o chitara, pe care Mos “Tata” Craciun mi-a adus-o. Primele acorduri au sunat minunat, iar ceea ce a urmat nu a mai fost la fel de minunat, mai ales ca aveam zile in care ma dureau degetele din cauza corzilor, dar nu am renuntat.

    Sub atentia tatalui meu si sub privirea calda si balnda a mamei am inceput sa progresez in fiecare zi. De la un timp nu am mai simtit nici durerea degetelor, ci ma lasam condus doar de dorinta de a canta ceea ce imi place, iar produsul era de fiecare data unul destul de bun. Nu m-am multumit doar cu atat, caci am vrut sa fiu si mai bun, pentru ca acesta era un hobby al meu mult prea drag si pana la urma ma regaseam in fiecare sunet pe care chitara il scoatea. Incercam in fiecare zi, ca dupa teme, sa exersez aumite melodii.

    Vazand ca nu reuseam sa cant perfect am cautat un instructor de chitara, care sa ma invete sa ating culmile cele mai de sus. Am strans cateva luni banii pe la bursa si alocatie si incetul cu incetul visul meu de a invata cat mai bine s-a adeverit. Eram multumit de mine in fiecare zi si am capatat si increderea in propriile forte, acea incredere care mi-a oferit certitudinea ca voi putea sa reusesc sa cant ceea ce imi doream.

    Nu am neglijat in niciun moment scoala, caci numai frecventandu-o si incercand sa invat din fiecare materie cate ceva si avand si dorinta de a fi printre primii, ma va ajuta ca intr-o buna zi, peste vreo 4 ani si ceva, sa pot sa frecventez unei facultati de muzica. Pentru mine muzica nu este doar un hobby, ci un stil de viata de care sunt mandru.

Codrin Alexandru, clasa a VIII-a, Brasov

Intra in lumea fascinanta a scrisului: stiri, reportaje, documentare avand ca subiect scoala unde inveti, educatie, orasul tau, economie,  politica, etc. Trimite lucrarea ta pentru a fi publicata si intra in marele concurs, unde vei putea primi un premiu frumos.
[contact-form 2 “MiculJurnalist”]

 

(No Ratings Yet)

Leave a Reply

*