Quilling – Felicitări simple pentru luna Martie

În acest articol, o să vă arăt câteva modele de felicitări pe care le puteţi face pentru 1 sau 8 martie. O să folosim un desen după care ne putem ghida şi câteva forme de bază utilizate în tehnica quilling. Pentru a vedea care sunt formele de bază utilizate, faceţi click aici .

Pentru prima felicitare, am folosit un carton cu dimensiunile de 17 cm – 12 cm, pe care l-am pictat în gri metalizat. Pentru toate modelele am folosit fâşii de hârtie cu lăţimea de 0,5 cm. Mai întâi am trasat modelul pe care am vrut să îl fac, pe o hârtie separată, cu aceleaşi dimensiuni ca şi cartonul final, apăsând foarte uşor cu un creion pe hârtie.

Am început prin a rula un cerc liber, pe care mai apoi l-am aşezat în centrul florii. Am folosit o fâşie de hârtie cu lungimea de 21 cm şi lăţimea de 0,5. Pentru petale am realizat marchize din fâşii cu lunginea de 28 cm; pentru spiralele libere care ţin loc de frunze am folosit fâşii de 25 cm, 18 şi 14. Pentru celelalte puncte am construit cercuri libere sau strânse al căror diametru să se potrivească cercurilor trasate pe model. Am lipit formele de cartonul de bază doar la final, folosindu-mă de modelul trasat.  Pe cartonul dreptunghiular puteţi scrie orice fel de urare sau doar numele persoanei căreia îi este adresată felicitarea.

Pentru felicitarea numărul doi am folosit, ca forme de bază, cercul liber, spirala liberă, marchiza şi floarea franjurată. Şi ea se realizează urmând aceeaşi paşi ca şi pentru prima felicitare.

Atenţie! Atunci când lucraţi elemente repetitive, cum ar fi petalele unei flori, este foarte important să reţineţi dimensiunile cu care aţi început. Spre exemplu, dacă vreţi să faceţi un cerc liber, notaţi-vă lungimea fâşiei şi eventual diametrul cercului, după ce îl lăsaţi să se deruleze. Astfel, o să aveţi petale de aceeaşi dimensiune, fără diferenţe supărătoare.

Andreea Lazar, Cluj Napoca

(No Ratings Yet)

Articole din categoria Quilling:

Leave a Reply

*