A fi sau a nu fi: uman sau real?

    Mai sunt câteva luni până când voi termina clasa a VIII-a, iar mai apoi voi urma cursul firesc al studiilor, adică voi opta pentru un liceu. Îmi este destul de greu să aleg, deoarece mă pasionează mai multe materii, pe care aș vrea să le studiez intensiv și mai departe. Îmi place mult istoria și limba română și de aceea aș vrea să îmi îndrept pașii către un profil uman. Acolo știu că aș descoperi noi lucruri și aș aprofunda destul de mult cunoștințele pe care le am acum, dar stau și mă gândesc dacă asta voi dori să fac mai departe și la facultate. Cu siguranță nu mă văd ca fiind profesor de istorie sau de limba română și nici cercetător în acest domeniu. Dar să îmi urmez oare aceste două pasiuni?

    Pe cealaltă parte, informatica și matematica îmi fac cu ochiul din ce în ce mai mult și îmi oferă niște perspective de viitor. Ar fi o adevărată plăcere să îmi petrec orele învățând noi limbaje de programare și procedee matematice. Dacă ar fi să privesc în viitor, mă văd lucrând ca programator, astfel încât, voi putea să combin și matematica, dar și informatica. Stau, însă, și mă gândesc dacă asta vreau să aleg cu adevărat, o lume pe care să o văd prin niște cifre și căreia să mă dedic sau o lume în care să mai visez. Stând și analizând situația, cred că și a fi programator tot de modul de creație ține, căci structura codului și fiecare linie de cod este o poezie pe care o știm doar cei care alegem această cale.

    Până la urmă cred că voi urma calea realului, deoarece calea umanului o pot învăța în timpul liber, dacă îmi dau puțin silința. Așadar, cel mai sigur, această toamnă îmi va purta pașii spre poarta Colegiului Național Emil Racoviță.

Manuel Popa, clasa a VIII-a, Iași

Revista Zece Plus-revista elevilor! Intra in lumea fascinanta a scrisului: stiri, reportaje, documentare avand ca subiect scoala unde inveti, educatie, orasul tau, economie,  politica, etc. Trimite lucrarea ta pentru a fi publicata si intra in marele concurs, unde vei putea primi un premiu frumos.
[contact-form 2 “MiculJurnalist”]

 

(1 votes, average: 5.00 out of 5)

Leave a Reply

*