Incursiune virtuala prin galerii de arta si monumente

    Nu foarte multi dintre noi avem ocazia sa vizitam marile muzee ale lumii, iar de aceea pe internet apar tot mai multe site-uri specializate care prezinta utilizatorilor tururi virtuale printr-un anumit muzeu, galerie de arta etc.

Un site pe care il recomand, in care vei putea sa vizionezi opere de arta ale unor artisti celebri, este http://www.googleartproject.com/artworks/.

Pe aceasta platforma Google vei putea vizita virtual 151 de muzee, vei putea viziona peste 32000 de opere de arta, care apartin mai multor artisti (in jur de 6000).  Pe acest site vei putea admira celebrele tablouri ale lui Vincent van Gogh, comorile din muzeul din Delhi si multe altele.

    Daca vei dori sa vizitezi celebrul muzeu francez Luvru atunci va trebui sa accesezi site-ul principal al acestuia, si anume http://www.louvre.fr/. In cazul in care esti interesat de cum arata basilica San Pietro de la Vatican, pe site-ul principal al Vaticanului vei gasi o prezentare virtuala a acesteia, care iti va permite sa vizionezi cum arata fiecare parte din aceasta. Site-ul pe care vei pute accesa acest monument este http://www.vatican.va/various/basiliche/san_pietro/vr_tour/index-it.html.

Articol trimis de Mirela Densus, clasa a VII-a, Raionul Straseni, Republica Moldova
 

Revista Zece Plus-revista elevilor! Intra in lumea fascinanta a scrisului: stiri, reportaje, documentare avand ca subiect scoala unde inveti, educatie, orasul tau, economie,  politica, etc. Trimite lucrarea ta pentru a fi publicata si intra in marele concurs, unde vei putea primi un premiu frumos.
[contact-form 2 “MiculJurnalist”]

(No Ratings Yet)

Leave a Reply

*