Sa desenam o pisica

Să desenăm o pisică – Schiţa de bază
Box: Avem nevoie de: o coală de hârtie, un creion bine ascuţit, radieră
Pentru a începe să schiţăm pisica din imaginea ne mai jos, ne vom folosi de câteva forme de bază. Priviţi cu atenţie fotografia şi încercaţi să vedeţi care sunt formele geometrice din ea.

Capul pisicii este un cerc. La fel, regiunea botului poate fi şi ea văzută ca un cerc mai mic.

Ochii pisicii sunt de formă ovală, iar urechile şi boticul triunghiuri.

Pe hârtia noastră, schiţa de bază a pisicii va arăta aşa. Încercaţi să trasaţi aceste forme geometrice apăsând foarte uşor creionul de hârtie, pentru că la final va trebui să le ştergem. Nu vă speriaţi dacă cercul nu vă iese perfect. Trasaţi câte linii este nevoie pentru a face un contur aproximativ corect.

Următorul pas este să ne folosim de aceste forme ca să facem un contur al pisicii. O să ne concentrăm pe câte o formă în parte. În cercul mare pe care l-am desenat pentru cap, vom trasa liniile capului pisicii, aşa cum le putem vedea în fotografie. Schiţa noastră va arăta aşa.

La fel vom proceda şi la urechi, la botic şi la ochi. O a doua schiţă va arăta aşa.

La final ne vom ocupa de detalii, cum ar fi irisul ochilor, guriţa şi mustăţile. Nu-i aşa că este foarte simplu?

Acum putem şterge cu radiera formele geometrice cu care ne-am ajutat, iar rezultatul este un desen corect făcut după capul unei pisici. În lecţiile viitoare vom învăţa cum să colorăm pisica, cum să punem umbrele şi luminile, cum să îi facem blăniţa şi multe alte lucruri.

Material trimis de Andreea Lazar, Cluj Napoca

(1 votes, average: 5.00 out of 5)

Articole din categoria Desen:

Leave a Reply

*