Despre noi

Revista 10PLUS  se doreste  o revista care sa atraga micii elevi (clasele I-VIII) intr-o lume a curiozitatii, a deprinderii jurnalistice, o lume a cunoasterii in cele mai diverse domenii: matematica, geografie, istorie, literatura, etc.
Printre cele mai importante sectiuni putem aminti:

” MICUL JURNALIST”

un domeniu fascinant si interesant, in care micul elev se va deprinde cu arta scrisului si a gandirii in perspectiva; o atitudine – pozitiva sau negativa -pusa pe tapet de catre micul autor si comentata de micii sau marii cititori. Subiectele pot fi vaste din domeniul educatiei, culturii, politicului, social, economic, etc. Deschidem astfel, o lume a sinceritatii cum numai ochii inocenti ai copiilor o pot vedea, cu bune, cu rele, fie ca ne place sau nu.
Si, pentru ca punem accent pe dezvoltarea imaginatiei, aceasta sectiune va fi prevazuta cu cele mai frumoase premii, premii care vor fi acordate, bineinteles, celor mai interesante lucrari.

“ELEVUL SCOLII”

 in fiecare luna vom prezenta un interviu cu cel mai popular elev dintr-o scoala.
Si cand zicem “popular” nu ne gandim la popularitate negativa = chiulangiu, care copiaza la examene, etc, ci la elevi sarguinciosi, elevi cu talent (desen, muzica, teatru, etc.), elevi olimpici, elevi care s-au facut remarcati printr-o activitate demna de a fi luata in seama. Interviul va fi publicat si in revista 10Plus.

“CULTURA”

aceasta sectiune va fi una foarte vasta. Noi am intitulat-o simplu “CULTURA”.
Va cuprinde lucrari scrise de elevi din diverse domenii: literatura (poezii si proza, referate, eseuri), geografie, istorie (aici putem cuprinde si legendele mitologice), muzica, astronomie, etc.

“DIVERTISMENT”

in sfarsit o sectiune care nu putea sa lipseasca din paginile revistei si care este menita sa descreteasca fruntile tuturor! Vor fi diverse teme, fie publicate de noi, fie trimise de cititori:
-“stiati ca?”;
– “aforisme”
– “proverbe”
– “Legile lui Murphy”
– “ghicitori”;
– “bancuri”;
– “paradoxuri”;
– “perle scolaresti, d’ale profesorilor, d’ale vedetelor, d’ale politicului”.

“PAGINA ISTETULUI”

dupa descretirea fruntii prin “divertisment”, e cazul sa ne folosim istetimea in cele doua categorii propuse:
– “cultura generala”, intrebari din toate domeniile: geografie, istorie, literatura, muzica, cinematografie, stiinta, etc.;
– “probleme de logica”, probleme care necesita agerimea mintii, o gandire si analiza profunda, in cele mai mici detalii.

“INTREBARI SI RASPUNSURI”

vremea copilariei este o perioada plina de curiozitati, de intrebari la care cautam raspunsuri din partea parintilor, profesorilor, etc.
Numai ca, unele intrebari nu pot fi adresate adultilor fie din teama, fie ca acestia sunt prea ocupati cu problemele cotidiene, fie din alte motive.
De aceea am infiintat o astfel de sectiune, pentru a raspunde intrebarilor voastre, indiferent de domeniu: istorie, geografie, educatie sexuala, medicina, religie, psihologie, stiinta si tehnica.

“PAUZA DE O … JOACA”

dupa atata concentrare, este obligatoriu o pauza de joaca. Sudoku, labirint, uneste punctele, gaseste diferentele sunt doar cateva din jocurile cu care dorim sa va atragem. Pe langa acestea, mai puteti trimite si propuneri! Speram ca v-am convins!

Leave a Reply

*