Cine sunt ingerii?

De cand eram mic imi puneam aceasta intrebare: Cine sunt ingerii? Care este menirea lor in viata noastra? Bunica imi citea din Biblie despre ingeri, mama imi povestea despre ingeri, profesorul de religie amintea in orele lui despre ingeri. Toate acestea nu faceau altceva decat sa-mi aprinda curiozitatea de a gasi un raspuns la aceasta intrebare.

Cuvantul “inger” provine din grecescul “angelos” care inseamna “mesager”. Deci, ingerul este un mesager al lui Dumnezeu catre noi, oamenii. Dar, auzeam pe bunica cand imi zicea deseori ca ingerul meu m-a protejat si ma protejeaza. Inseamna ca fiecare om are un inger care vegheaza asupra lui. Inseamna ca, desi nu-i vedem,  ei sunt prezenti in vietile noastre, vegheaza asupra noastra, ne fereste de pericole.

In clasa a V-a am gasit langa patul bunicii o carte mare si groasa, era Biblia. Eram curios sa stiu de ce este asa de importanta aceasta carte pentru bunica. Am inceput sa o rasfoiesc si privirea mi-a fost atintita asupra cuvantului “inger” si am inceput sa citesc cu o mare curiozitate, desi multe lucruri nu prea le intelegeam. Oricum am fost fascinat de tot ce am citit. Mi-am dat seama ca ingerii nu sunt ca noi oamenii, nu au trup fizic, asa cum credeam pana atunci, ci sunt ceva divin, trimisi de Dumnezeu, au inteligenta, emotii si vointa, sunt fiinte spirituale.

“-Bunico, bunico”, am alergat plangand catre ea. “-Ce este nepotelul meu drag?”. “-Bunico, este adevarat ca sunt si ingeri rai? Daca ingerul meu este rau?”
Atunci bunica zambi, ma mangaie peste parul ravasit si sarutandu-ma pe frunte, imi zise: “-Ingerii oamenilor sunt numai ingeri buni. Dumnezeu nu lasa ca oamenii sa fie insotiti de ingeri rai. Da, intr-adevar, demult, tare demult, pe cand nici nu existau oamenii, in lumea ingerilor, cativa dintre ei s-au razvratit si au dorit sa fie mai presus decat Creatorul lor: Dumnezeu. Unul dintre ingerii rai a fost Lucifer, care a atras de partea lui si pe altii. Acestia au fost alungati de Dumnezeu. De atunci, pe pamat exista rau si bine, De aceea, noi trebui sa ne comportam bine, sa fim respectuosi, sa nu mintim, sa ne ascultam parintii, pentru ca numai asa, vom fi protejati de ingerii buni.”
Cata dreptate a avut bunica. Intotdeauna trebuie sa dam dovada de bunatate, de iertare, pentru ca si noi, la randul nostru, sa fim inconjurati de bunatate, de dragoste.

Eusebiu Petrescu, clasa a VII-a, Calafat

Intra in lumea fascinanta a scrisului: stiri, reportaje, documentare avand ca subiect scoala unde inveti, educatie, orasul tau, economie,  politica, etc. Trimite lucrarea ta pentru a fi publicata si intra in marele concurs, unde vei putea primi un premiu frumos.
[contact-form 2 “MiculJurnalist”]

(No Ratings Yet)

Leave a Reply

*