Îmi pun geaca în cui, căci a venit primăvara

   A trecut iarna cea grea, cu colţi de gheaţă, şi nu ştiu cum să mă bucur mai mult de apariţia primelor flori mărunte prin parcuri şi a mugurilor de copaci. A trecut vremea ghioceilor plăpânzi care abia scoteau capul de sub zăpada grea, de acum a rămas doar loc pentru florile viu colorate. Acestea din urmă se vor uni şi vor crea aranjamente pe câmpii şi vor îmbia cu mireasma lor trecătorii pe aleile din parcuri.

Nu mai trebuie să port geaca aceea groasă de iarnă, căciula şi mănuşile, căci de acum soarele mă va scălda în ale sale braţe şi îmi va fi cald. Nu suspin după iarnă, ci din contră, îmi vine să o cert, din cauză că nu m-a lăsat să mă bucur de zile frumoase de primăvară încă de la începutul lunii martie.

Nu va mai trebui să port pantalonii de uniformă, ci le voi oferi picioarelor o mică libertate. Fusta albastru închis de la uniformă cu o pereche de ciorapi roşii vor fi piesele de îmbrăcăminte de care mă voi bucura de acum. Nu îmi voi mai chinui părul strâns într-o codiţă sub căciulă, ci îl voi lăsa pe spate, ca să se bucure şi el de aerul curat şi de razele aurii ale soarelui.

De acum mă voi putea bucura de tot ceea ce înseamnă “frumosul” şi voi începe să visez cu ochii deschişi la vacanţa mare. Nu pot decât să privesc pe fereastră şi să spun: “Bine ai venit, draga mea primăvară!” 

Lupaşcu Daniela, clasa a VI-a, mun. Bacău, jud. Bacău

Revista Zece Plus-revista elevilor! Intra in lumea fascinanta a scrisului: stiri, reportaje, documentare avand ca subiect scoala unde inveti, educatie, orasul tau, economie,  politica, etc. Trimite lucrarea ta pentru a fi publicata si intra in marele concurs, unde vei putea primi un premiu frumos.
[contact-form 2 “MiculJurnalist”]

(No Ratings Yet)

Leave a Reply

*