Inceput de primavara

    In fiecare an astept cu nerabdare ziua de 1 martie, atat pentru faptul ca aceasta data marcheaza inceputul primaverii, cat si pentru faptul ca, oamenii il sarbatoresc de ani si ani prin simbolul simplu si delicat, si anume martisorul. Acele doua snururi, unul alb si unul rosu, pentru mine semnifica o continuitate a sentimentului de renastere. Imi place sa impartesc martisoare colegilor si prietenilor mei, caci de fiecare data aleg cate ceva unic, caci fiecare dintre acestia sunt speciali pentru mine.

    In fiecare an astept aceasta luna cu sufletul la gura, deoarece in luna martie o sarbatoresc pe cea mai minunata fiinta din viata mea, mama, si de fiecare data caut cele mai frumoase flori si cele mai potrivite cuvinte pentru a-i spune cat de mult o iubesc si o pretuiesc. De 8 martie imi place sa imi surprind prietenele cu mici atentii, spunandu-le cat de mult ma bucur ca le am langa mine.

    In fiecare an, inca din ultima zi de februarie, imi aleg “baba” in amintirea traditiei populare. Aproape de fiecare data, desi dimineata se anunta o vreme razbunatoare, iar vantul este inversunat, pe la amiaza tot rasare o raza de soare si imi lumineaza ziua si imi aduce zambetul larg pe buze. Ce urmeaza dupa aceea nu mai conteaza, caci daca a fost soarele la mine totul e perfect.

    In fiecare an imi place ca in aceasta prima zi din primavara sa imi cumpar un buchet de ghiocei si sa imi reamintesc cu drag de zilele in care culegeam eu acest micute flori, cand nu eram inca la scoala si stateam la inceputul primaverii cu bunica mea. In acest an o sa merg si pana la ea sa ii ofer cel mai frumos buchet de ghiocei ca sa ii smulg un zambet curat si o mangaiere dulce.

    In fiecare an ascult melodii care sa ma readuca la viata si care sa ma ajute sa uit iarna care a trecut. Chiar daca afara mai e zapada, in sufletul meu e primavara, iar bucuria pe care o simt o impartesc, intotdeauna, cu ceilalti.

Cristina Popescu, clasa a VII-a, Campulung Moldovenesc, jud. Suceava

Revista Zece Plus-revista elevilor! Intra in lumea fascinanta a scrisului: stiri, reportaje, documentare avand ca subiect scoala unde inveti, educatie, orasul tau, economie,  politica, etc. Trimite lucrarea ta pentru a fi publicata si intra in marele concurs, unde vei putea primi un premiu frumos.
[contact-form 2 “MiculJurnalist”]

(No Ratings Yet)

Leave a Reply

*