Iubirea pentru Fifi

    Iubirea vine pe furis la fiecare si mai ales iti mai joaca si feste, uneori. Nu pot sa spun ca am o poveste de dragoste, pentru ca nici nu stiu cand am inceput. In clasa a IV-a s-a transferat la scoala unde invat o noua colega. Invatatoarea ne spunea pe atunci sa ne comportam frumos cu ea si sa o integram in colectiv. Cand am vazut-o pentru prima data nu am putut sa nu remarc modul in care arata, putin ciudat, si am numit-o Fifi, ca pe fetita din filmul acela mai vechi. Avea pistrui si purta doua codite.
    Parintii au vrut sa continui ciclul gimnazial in cadrul unui Colegiu National cunoscut. In prima zi de scoala de acolo, eram speriat, asta tin minte, dar mare imi fu mirarea cand am vazut ca in clasa cu mine e si Fifi. Ea m-a salutat, eu am ignorat-o, pentru ca nu aveam ce sa vorbesc cu ea. Pana prin clasa a 7-a nu prea am discutat cu ea, dar intamplarea a facut sa fie buna la geografie si sa mergem impreuna la olimpiada pe judet. Nu am crezut atunci ca va lua o nota mai mare decat mine, dar m-a invins si eu credeam ca atunci sunt cel mai bun la acea materie.
    Aproape de sfarsitul clasei a 7-a, intr-o zi Fifi nu a mai venit ca Fifi, ci se transformase intr-o fata frumoasa. Incepuse sa se imbrace mult mai atent si sa isi lase parul pe spate si purta si ochelari. Am inceput sa ma apropii de ea, dar imi era rusine sa vorbesc foarte multe, mai ales ca nu demult ma comportasem destul de urat cu ea. A venit vacanta mare si ne-am inscris amandoi in aceeasi tabara de vara, dar fara sa stim asta. Ne-am intalnit in dimineata in care a trebuit sa ne urcam in autocar ca sa mergem la destinatia cu pricina. M-a salutat fugitiv si s-a dus langa niste fete in spate. M-a enervat acest lucru, dar o meritam, caci eu nu prea ii oferisem ei multa atentie.
    In tabara am urmarit-o cu privirea de la distanta cateva zile, iar in penultima seara, organizandu-se o mini-discoteca, m-am apropiat de ea si am intrebat-o daca nu vrea sa mearga afara si sa priveasca stelele. Mi-a raspuns pozitiv. M-am bucurat, dar intreaga noapte am stat langa ea uitandu-ne la cer, dar nu am stiut ce sa ii spun. In vacanta nu am mai vorbit deloc cu ea.
     Anul trecut, la inceputul clasei a 8-a, am intrebat-o daca nu vrea sa fie colega mea de banca si nu a acceptat. Am crezut ca nu mai vrea sa vorbeasca cu mine, dar nu stiam cu ce o suparasem. Intr-o zi a venit la mine si m-a intrebat daca vreau sa merg cu ea la niste seri de poezie organizate la Casa de Cultura din oras. Am raspuns afirmativ. Am mers cu dansa, si mi-a fost mare mirarea sa vad ca Fifi a mea recita poezii, frumos scrise si din suflet. M-a cucerit acest lucru. Cand am iesit de acolo nu m-am abtinut si am luat-o de mana si nu am mai spus nimic. De atunci a inceput iubirea mea pentru Fifi.
    Sper ca asta sa fie un cadou pentru ea de Ziua Indragostitilor!

Catalin Pintilie, clasa a VIII-a, Bucuresti

Revista Zece Plus-revista elevilor! Intra in lumea fascinanta a scrisului: stiri, reportaje, documentare avand ca subiect scoala unde inveti, educatie, orasul tau, economie,  politica, etc. Trimite lucrarea ta pentru a fi publicata si intra in marele concurs, unde vei putea primi un premiu frumos.
[contact-form 2 “MiculJurnalist”]

 

(1 votes, average: 5.00 out of 5)

Leave a Reply

*