Jurnal: ultimele luni in clasa a VIII-a

    Timpul s-a scurs foarte rapid si aproape ca nici nu am avut timp sa asez amintirile intr-un album asa cum vroiam eu. Parca ieri am intrat in clasa a V-a si tin minte ca era o zi calda de toamna, iar frunzele razlete mi se impleteau prin parul lung in timp ce alergam spre scoala, ca sa nu intarzii la festivitatea de deschidere. Parca ieri faceam primii pasi in laboratorul de istorie care avea sa fie a doua clasa pentru 4 ani si ma uitam dezorientata la hartile si tablourile cu domnitori asezate pe pereti. Parca ieri stateam cu gandul la serbarea de Craciun, dupa ce repetasem zile in sir cateva colinde.

    Privesc in gol, caci mi-e dor de scoala mea si de cei aproape 4 ani pe care i-am petrecut langa colegul meu de banca Cosmin. Nu s-a terminat inca clasa a VIII-a si nici nu vreau sa se termine atat de curand, dar timpul parca zboara si nu mai sta sa ma astepte sa mai culeg niste momente frumoase. Stiu incotro sa merg, dar parca o parte din mine refuza sa faca acest pas. Poate ca uram zilele in care dadeam teste pe neanunate, dar as da inca pe atatea, daca ar fi sa imi mai prelungesc, printr-o minune, sederea in scoala mea.

    Mai sunt cateva luni, stiu, dar in mine s-a format un ghem mare de dor. Incerc din rasputeri sa culeg amintiri in ficare zi, dar parca tot nu este de ajuns. Imi va lipsi mult a doua banca si tabla crapata intr-un colt. In banca m-am bucurat atunci cand am luat o nota buna, iar atunci cand eram de serviciu mereu imi dadea batai de cap tabla. Inainte imi placeau schimbarile foarte mult, acum ma sperie in fiecare zi, caci, poate ca motivul meu care ma face sa imi fie dor de ceva care inca nu s-a incheiat este pentru ca incep sa cresc…

Ana-Maria Pascu, clasa a VIII-a, Targu Neamt, jud. Neamt
 

Revista Zece Plus-revista elevilor! Intra in lumea fascinanta a scrisului: stiri, reportaje, documentare avand ca subiect scoala unde inveti, educatie, orasul tau, economie,  politica, etc. Trimite lucrarea ta pentru a fi publicata si intra in marele concurs, unde vei putea primi un premiu frumos.
[contact-form 2 “MiculJurnalist”]

(No Ratings Yet)

Leave a Reply

*