Rolurile intr-o echipa

    O data cu trecerea timpului veti invata sa realizati cat mai multe proiecte in echipa. In fiecare echipa sunt persoane diferite, care prin felul lor de a fi indeplinesc un rol. Pentru a fi mai explicita, voi defini ceea ce inseamna rolul de echipa. Meredith Belbin, poate acest nume nu iti va spune nimic acum, dar cu trecerea anilor, la liceu, facultate si master vei auzi destul de des, a definit rolul de echipa ca fiind “tendinta unei persoane de a se comporta, contribui si interactiona cu cei din jur”.

    Profilul individual al rolurilor de echipa ne ajuta sa ne intelegem mai bine pe noi insine, ne explica anumite abordari si preferinte proprii prin prisma unui concept. Daca reusim sa ne descoperim pe noi insine prin prisma acestor roluri, cu siguranta ca putem sa-i intelegem si pe cei din jurul nostru folosind acelasi procedeu. Prin intermendiul rolurilor de echipa putem intelege si interpreta mai bine informatiile pe care le detinem despre noi insine si despre persoanele cu care lucram intr-o echipa pentru un proiect.

    Intelegand natura aptitudinilor cerute de sarcinile pe care le indeplinim si comportamentele specifice rolurilor de echipa putem sa decidem care sunt directiile pe care trebuie sa le dezvoltam si care sunt cele mai potrivite metode prin care sa realizam acest lucru.

Andreea Popescu, Iasi
 

Revista Zece Plus-revista elevilor! Intra in lumea fascinanta a scrisului: stiri, reportaje, documentare avand ca subiect scoala unde inveti, educatie, orasul tau, economie,  politica, etc. Trimite lucrarea ta pentru a fi publicata si intra in marele concurs, unde vei putea primi un premiu frumos.
[contact-form 2 “MiculJurnalist”]

(No Ratings Yet)

Leave a Reply

*