Şcoala mea, un univers aparte

Şcoala “Liviu Rebreanu” este o şcoală foarte bună, acesta e un lucru cert! Nu pentru că e şcoala mea, ci pentru că o arată realizările elevilor şi ale profesorilor săi, precum şi proiectele pe care le derulează. Este o şcoală bine dotată, cu săli luminoase, cu table mari, cabinete şI laboratoare de fizică, biologie, chimie, calculatoare, istorie, geografie şi arte. Sala de sport e impresionantă, cât un teren de handbal sau de baschet adevărat, are spaliere, saltele, vestiare şi toate dotările necesare pentru competiţii. A fost inaugurată în 1977 şi de atunci până azi şi-a creat o tradiţie a reuşitei printre şcolile clujene.

Şcoala mea se mândreşte cu rezultate grozave în ultimii ani: elevi olimpici la nivel local, judeţean şi chiar naţional, participanţi la diverse competiţii şcolare şi extraşcolare, la festivaluri şi campionate. De pildă, are o echipă de majorete, Magic, participantă şi premiată la Campionatul European de majorete. De asemenea, se laudă cu un extraordinar ansamblu de dansuri populare, Cununiţa, invitat în ultimii 3 ani consecutiv la Festivalul Internaţional de la Kocaeli, din Turcia.

De asemenea, se cer amintite numeroasele premii ale trupei de teatru în limba engleză la Festivalul Internaţional de la Rakamaz, din Ungaria. Nu trebuie uitate proiectele ecologice derulate, O şcoală pentru un viitor verde, REB-ECO, precum şi parteneriatele cu rol de cunoaştere şi dezvoltare a comunităţii locale, Povestea oraşului comoară, Impact, Prietenii mei din oraş, Igiena acasă şi la şcoală, excursia de studiu Pe urmele lui Liviu Rebreanu. Revista şcolii, Mozaic, are şi ea o tradiţie de 13 numere şi o calificare la etapa naţională a concursului revistelor şcolare de tip caleidoscop.

Elevii au la dispoziţie în oferta şcolii cursuri opţionale de teatru, jurnalism, grafică, informatică, engleză, lectură, educaţie pentru sănătate şi medierea
conflictelor. De asemenea, ei pot participa la antrenamentele echipei de baschet şi de handbal, la activităţile organizate de cabinetul de sprijin pentru elevii care au nevoi deosebite, la parteneriatele derulate cu Biblioteca Judeţeană “Octavian Goga”, cu Asociaţia Christiana, cu Cercul Militar Cluj sau cu alte şcoli din judeţ. Şi pentru că ne place să primim oaspeţi, vă invităm să ne vizitaţi la noi acasă, pentru a vă convinge că ceea ce v-am scris aici e doar o mică parte din ceea ce avem, ştim şi putem!

 

Cristian Chirtoş, clasa a VI-a A Şcoala “Liviu Rebreanu” Cluj-Napoca

Intra in lumea fascinanta a scrisului: stiri, reportaje, documentare avand ca subiect scoala unde inveti, educatie, orasul tau, economie,  politica, etc. Trimite lucrarea ta pentru a fi publicata si intra in marele concurs, unde vei putea primi un premiu frumos.
[contact-form 2 “MiculJurnalist”]

(2 votes, average: 5.00 out of 5)

Leave a Reply

*