Mesajul fluturelui

mesajul flutureluiM-am nascut dintr-un cocon in gradina unei case de la sat, intr-o minunata zi de vara si mi-am inceput viaţa scurta dar plina de peripetii. Corpul meu era viu colorat in culorile curcubeului si straluceam ca un licurici noaptea.
La inceput am cercetat imprejurimile si am invatat sa ma feresc de panzele de paianjen si mi-am facut cativa prieteni: Fernando, Alfonso, Poirot.
Prima noapte a fost infricosatoare deoarece auzeam zgomotele animalelor din curtea casei (si nu le cunosteam) si nu vedeam panzele de paianjen, dar spre dimineaţa m-am obisnuit. Am fost cel mai istet dintre fluturii din zona stiind cel mai bine sa ma feresc de panzele de paianjen.
Din pacate, unii prieteni nu au fost norocosi si au picat in plasele intinse peste tot ajungand meniul lor. Am fost remarcat datorită frumusetii mele de o fetita cu parul balai care se juca in gradina.
A doua noapte din greseala am nimerit o panza de paianjen si am zacut prins in ea pana dimineata, cand paianjenul se pregatea sa ma manance. Norocul meu ca acea fetita a trecut pe acolo , m-a zarit si m-a salvat din ghearele dusmanului.
In palmele ei am fost dus pana in gradina unde fetita a spus:
– Zboara fluturas, zboara!
Autor: Ungur Florin, Scoala Generala nr. 24, clasa a V-a, Timisoara

Iti place sa scrii poezii sau proza? Daca doresti ca lucrarile tale sa fie cunoscute si de alti elevi, le poti trimite redactiei pentru a fi publicate!
[contact-form 7 “Poezii si proza”]

 

(No Ratings Yet)

Leave a Reply

*