Prietena mea Teama

Nu este vorba de vreun sentiment de-al meu, ci de cea mai frumoasă şi blândă iapă pe care am cunoscut-o în vacanța de vară. De mică mi-am dorit să călăresc, mi-a fost prea frică, până când am întâlnit-o pe Teama, o iapă care a fost crescută într-un circ ambulant, iar acum este folosită pentru cursuri de echitaţie pentru copii.

Din prima clipă când am întâlnit-o îmi era frică s-o ating și chiar când mă urcam în șa simțeam că mă cuprind fiorii. Încetul cu încetul am învățat să mă apropii de ea, să-i dau bucățele de morcov din palmă și să călăresc destul de bine.

Călărind am căpătat sentimentul că sunt mai puternică şi că am capacitatea să stăpânesc un animal atât de puternic cum este calul. Între noi două s-a format o strânsă legătură de prietenie și de atașament. De câte ori veneam, simțeam că se bucura când mă vedea, de parcă m-ar fi aşteptat.

Fiecare zi petrecută în Rezervaţia Deltei Dunării a fost o adevărată experienţă de viaţă. Acolo am văzut pentru prima dată pelicani, pe care i-am hrănit de aproape, minicanguri, care mâncau şi ei cu multă poftă morcovi, pui de cerb lopătar şi multe alte animale ocrotite în acest spaţiu.

Olteanu Raluca, clasa a III-a A, Scoala nr. 8 Constanta

Îndrumător: prof.înv.primar Laura Florescu
Iti place sa scrii poezii sau proza? Daca doresti ca lucrarile tale sa fie cunoscute si de alti elevi, le poti trimite redactiei pentru a fi publicate!
[contact-form 7 “Poezii si proza”]

(30 votes, average: 4.90 out of 5)

Leave a Reply

*