Cum scriem un e-mail

    Poate parea banal subiectul acestui articol, dar acesta are o mare importanta pentru reflectarea modului in care ne prezentam intr-o comunicare virtuala cu ceilalti. In randurile care urmeaza vei putea citi cateva reguli de scriere a unui e-mail eficient.

1. Alegerea unui subiect potrivit pentru e-mailul pe care il trimiti. Cu cat esti mai explict/ a in formularea subiectului e-mailului, cu atat destinatarul lui va informat (inca de cand citeste subiectul) cu privire la e-mailul pe care i l-ai trimis (de exemplu: “Intalnirea de maine pentru proiect de la ora 12”).

2. In functie de persoana destinatara e-mailului tau, foloseste o adresa de e-mail potrivita. De exemplu, nu trimite unui profesor un e-email de pe adresa “papushik_scumpa”, ci de pe o adresa mai formala “cristea_deliamaria”.

3. Un e-mail sa inceapa printr-o forma de salut (de exemplu: “Buna ziua!”) si sa se incheie printr-o formula specifica (de exemplu: “O zi buna!”).

4. Continutul e-mailului trebuie sa fie verificat inainte de a fi trimis, pentru a fi evitate anumite greseli de tipar sau de orotografie.

5. Atunci cand scrii un e-mail evita emoticoanele (de exemplu: “Va multumesc :D”, “Imi pare rau :(”). Acestea pot fi folosite in comunicarile pe messenger cu prietenii, dar atunci cand trimiti un e-mail important, acestea trebuie sa fie pe cat de mult posibil evitate.

6. Nu uita sa incluzi, la finalul e-mailului, o semnatura (de exemplu: “Cristea Delia-Maria, clasa a VIII-a B, Scoala cu clasele I-VIII Radauti”)
 

(No Ratings Yet)

Leave a Reply

*