Ce semnificatie are pilda fiului risipitor? / Ce ne invata aceasta pilda?, Ionut Dumitru, clasa a VI-a C, Timisoara

Pilda Fiului Risipitor este o declaratie de dragoste a lui Hristos pentru noi, cei pierduti in egoismul nostru.
Aceasta Pilda ne invata sa nu fim risipitori la fel ca acest fiu , deoarece parintii nostrii fac tot posibilul sa ne fie bine, iar noi nu trebuie sa irosim averea oferita de ei la fel ca fiul risipitor ci, sa o folosim cu chibzuinta!

Cei mai multi dintre oameni sunt cuprinsi de placerile acestei lumi si sunt cu spatele spre Dumnezeu-Tatal nostru ceresc. Viata li se pare un vis frumos atata vreme cat au bani, sanatate si prieteni. Dar vine in viata fiecarui om un moment in care visul se destrama si omul se trezeste singur in fata unei realitati crude. Multi prefera sa ramana langa “turmele lor de porci” pana in ultima clipa a vietii, fara nici o intentie de a se reintoarce la Tatal lor ceresc.

Unii insa isi vin in fire si incep sa-L caute pe Dumnezeu in mijlocul necazurilor. La inceput, multi din acestia se intorc la Tatal ceresc din interes, asa cum a facut-o si fiul risipitor. Acestia nu trebuie sa fie descurajati. Sa se intoarca din interes, dar sa se intoarca in “casa parinteasca” ! Va veni si pentru ei momentul pocaintei veritabile cand isi vor da seama ca pacatele lor au sfasiat inima unui Tata ceresc iubitor.

“Dar chiar acum, zice Domnul, intoarceti-va la Mine cu toata inima, cu post, cu planset si bocet ! Sfasiati-va inimile, nu hainele si intoarceti-va la Domnul Dumnezeul vostru ! Caci El este milostiv si plin de indurare, indelung rabdator si bogat in bunatate…” Ioel 2, 12

(No Ratings Yet)

Leave a Reply

*