Cum a avut loc creatia?, Radu Ioana-Maria,clasa a VIII-a B, Timisoara

“La inceput Dumnezeu a facut cerurile si pamantul”, Geneza 1:1. Din acest moment procesul creatiei a mai durat sase zile. In ziua a saptea Dumnezeu s-a odihnit.

In ziua intaia a fost facuta lumina. Deoarece corpurile ceresti si constelatia au fost facute (create) doar in ziua a patra, aceasta lumina trebuie sa fi fost cu totul altfel.Geneza 1:3-5; compara cu Geneza 1:14-19.

In ziua a doua a fost creata atmosfera. In aceeasi zi Dumnezeu a despartit apele de deasupra intinderii de apele de sub intindere. Geneza 1:6-8.

In ziua a treia Dumnezeu a despartit uscatul de ape. Au luat fiinta marile, lacurile, raurile si uscatul. Apoi Dumnezeu a facut sa apara plantele, iarba, pomii si copacii, fiecare dupa soiul lor. Geneza1:9-13.

In ziua a patra Dumnezeu a creat soarele, luna si intreaga constelatie (luminatorii cerului) Geneza 1:14-19.

In ziua a cincea Dumnezeu a creat pestii toate vietuitoarele care se misca in ape si mari, dupa soiurile lor si toate soiurile de pasari (soiuri=specii) Geneza 1:20-23.

In ziua a sasea Dumnezeu a creat vietuitoarele pamantului, toate dupa speciile lor. Iar ca coroana a intregii creatiuni Dumnezeu a zis:”Sa facem OM dupa chipul nostru si dupa asemanarea noastra.” Despre crearea omului se vorbeste de trei ori: Geneza 1:24-27; Geneza 2:21-23; Geneza 2:7-8.

In ziua a saptea Dumnezeu s-a odihnit de toate lucrarile sale. Geneza 2:1-3

(No Ratings Yet)

Leave a Reply

*