Atentie la cosmetice

Creion dermatograf, trusa fard si multe alte produse cosmetice pe care multe dintre femei le folosesc pentru a-si ascunde anumite urme de pe fata sau pentru a fi mai frumoase contin metale grele deosebit de toxice!

Cosmeticele aplicate pe fata de reprezentantele sexului frumos au o mare probabilitate sa distruga tenul in loc sa-l infrumuseteze.

Reprezentantii ANPC (Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului) au dat amenzi de aproape un milion de lei agentilor economici care comercializau produse cosmetice care contineau plumb, arseniu sau crom si pe care le vindeau atat direct, cat si online.

Inspectorii au prelevat 18 esantioane de produse cosmetice de la sapte operatori economici. Zece probe analizate au fost neconforme, continand plumb, arseniu sau crom, informeaza Mediafax.

Printre produsele cu probleme se afla pudra compacta “Qianyu”, creionul dermatograf “Ruby Rose”, trusa fard “Ruby Rose”, fardul de ochi “Butterfly”, fardul de obraz “Lemax”, fondul de ten “Ruby Rose”, trusa Fard “Ruby Rose” si farduri “Miss Rose”, potrivit ANPC.

articol preluat de pe site-ul www.opiniatimisoarei.ro

(No Ratings Yet)

Leave a Reply

*