Luptele cu gigantii

Zeus nu stia ca Gheea ii pusese gand rau pentru ca ii inchisese pe Titani in tartar. Ea mai avea niste copii nascuti din picaturile de sange curse pe pamant atunci cand Cronos l-a lovit pe Uranus.

Acesti copii erau mari cat muntii, aveau plete si barbi lungi, picioarele aveau solzi, iar talpile aveau in prelungire trup hidos de sarpe. Ei erau numiti giganti si aveau puteri mari, dar erau muritori.

Gheea ca sa-i protejeze facuse o vraja- ei nu puteau fi invinsi doar daca erau loviti cu armele de un muritor si un zeu deodata. Ea mai stia si o iarba pe care daca o puneai pe limba erai ferit de loviturile oricarei fiinte muritoare. Gheea i-a intaratat pe acesti giganti sa porneasca un razboi impotriva lui Zeus.

Zeus a aflat de acest lucru si de aceea, ca sa nu gaseasca gigantii acea iarba, a cerut soarelui sa se ascunda, lunei sa-si acopere cununa, iar aurorei sa- si ascunda luminile. Zeus isi lumina drumul pe pamant cu fulgere, a gasit iarba si a ascuns-o. Mai trebuia Zeus sa caute acum un muritor capabil sa se lupte cu gigantii si l-a gasit pe Heracle.

Gigantii au pornit lupta impotriva lui Zeus. Mergand spre Olimp ei aruncau stanci uriase in ceruri si torte mari. Zeus arunca cu fulgere si in acelasi timp Heracle trimitea cate o sageata.

Gigantii au smuls muntii si i-au pus unul peste altul pentru a-si face o scara sa ajunga in Olimp. Pe aceasta scara s-a catarat Alcioneu (care nu putea fi omorat in tara in care s-a nascut).

Zeus a aruncat un manunchi de fulgere, iar Heracle l-a lovit cu o sageata in piept, dar Alcioneu nu a fost doborat. Atena i-a spus lui Heracle ca trebuie sa-l atraga pe Alcioneu pe un taram strain daca vrea sa-l doboare. Heracle l-a atras pe Alcioneu pe un taram strain si l-a omorat.

Vazand acest lucru, gigantii au hotarat sa-l omoare pe Heracle ca sa-l razbune pe Alcioneu. Opt sau noua giganti s-au repezit dupa Heracle, dar Zeus a vazut acest lucru si l-a intrebat pe Hermes ce sa faca. Hermes i-a spus sa trimita doua zeite inaintea gigantilor.

Zeus a poruncit atunci Herei si Afroditei sa plece. Afrodita a facut o vraja care i-a facut pe giganti sa uite ura pe o aveau pentru Heracle. In acest timp, Zeus lovea cu traznete, Heracle a mai tras si el cateva sageti. Nu a scapat nici un gigant. Zeii ramasi in Olimp i-au infrant pe ceilalti uriasi. Se spune ca uriasii murind langa mare s-au transformat in munti.

articol trimis de Elena Apatrutei, clasa a IV-a, Botosani

Te pasioneaza legendele mitologice, cunosti cateva legende? Trimite-ne o legenda ca sa o publicam pentru a fi citita si cunoscuta de multi elevi.
[contact-form 6 “Legende”]

(No Ratings Yet)

Leave a Reply

*