Zeul Varuna

Varuna este zeul indian al cerului si al paradisului. El domneste peste zei, oameni si lume dar este si zeul noptii si al oceanelor.Supravegheaza totul si citeste gandurile oamenilor. El imparte aceasta putere cu zeul Mithra care este garantul intelegerilor. Varuna si Mithra sunt diferiti dar complementari.

Mithra- reprezinta bunavointa, aspectul favorabil al oamenilor

Varuna- reprezinta rigiditatea, forta care se impune- el este violent si rau, produce raul in lume.Dar pentru ca el produce raul il poate si anihila pentru ca el are toate remediile, binefacerile poate darui pacea si prosperitatea, iertarea si sanatatea.

In picturi el apare calare pe o broasca testoasa (care era animalul lui preferat si care reprezinta stabilitate si baze solide) avand o piele foarte inchisa la culoare si tinanad in mana o coarda el fiind stapanul nodurilor (cel care leaga si dezleaga). Vede tot ce se intampla pentru ca ochii sai sunt stelele. Are puteri magice, el trimite ploaia si este responsabil cu fecunditatea si fertilitatea.

Te pasioneaza legendele mitologice, cunosti cateva legende? Trimite-ne o legenda ca sa o publicam pentru a fi citita si cunoscuta de multi elevi.
[contact-form 6 “Legende”]

(No Ratings Yet)

Leave a Reply

*