Ardei umpluti cu… brânză

Să iesim putin din tiparul regulilor, cum că ardeii sunt buni doar umpluti cu un amestec ca pentru sarmale si să experimentăm o retetă sănătoasă, gustoasă si foarte repede de făcut. Înainte de a-ti începe munca de bucătar mergi la piată/ supermarket si cumpără cele necesare pentru realizarea acestei retete. Vei avea nevoie de:

4 ardei galbeni/ rosii medii;
400 grame de brânză proaspătă de vaci;
50 grame de unt;
o rosie mai mare (îti va folosi la ornat);
o legătură mai mică de mărar;
100 grame de suncă presată.

După ce ai ajuns înapoi acasă, pregăteste-ti sortuletul de bucătărie si, mai apoi, treci la treabă. În primul rând spală ardeii, rosia si mărarul, apoi cu un cutit taia câte un căpăcel la fiecare ardei ca să poti scoate semintele din el. După aceea, pune brânza si untul într-un castron, taie mărunt sunca presată si mărarul si amestecă-le cu bine cu brânza si untul. Când vezi că s-a creat un continut omogen, ia o lingură si începe să asezi în adrei amestecul. După ce fiecare ardei a fost umplut cu acest amestec, taie-l în rondele si pune-le pe o farfurie lată si ornează-le cu câte o felie de rosie.
    Poftă bună!

Sursa foto: meme.sunphoto.ro

Reteta trimisa de Andreea, Iasi

Revista Zece Plus-revista elevilor! Daca cunosti aforisme, retete culinare, legile lui Murphy, paradoxuri, proverbe le poti trimite prin formularul de mai jos, alegand categoria adecvata:
[contact-form 5 “Comunitate”]

 

(No Ratings Yet)

Leave a Reply

*