Inghetata de cacao

Va arat cum fac eu "Inghetata de cacao". e foarte simplu de facut.

Mai intai trebuie sa aveti:
1 litru de lapte;
300 grame de zahar;
5 linguri de cacao;
3 linguri de faina;
500 grame unt sau margarina la pachet;
200 grame frisca (gasiti frisca la plic)
o tableta de ciocolata

Umpli o cana de lapte si o pui deoparte. Laptele ramas il pui la fiert cu 150 grame de zahar. Freci galbenusurile cu zaharul ramas pana se face spuma, dupa care adaugi faina, cacao si cana de lapte ce ai pus-o deoparte.

Iei laptele de pe foc (care nu trebuie sa il lasi sa fiarba) si il amesteci cu compozitia de mai sus (cea cu oualele). Acum pui din nou oala la foc si mesteci incontinuu pana se ingroasa ca o smantana (nu trebuie sa dea in clocot).

Dupa ce s-a ingrosat, iei vasul depe foc pui frisca amesteci bine si il pui in congelator.

Dupa cateva ore sa vezi ce inghetata buna ai facut!

Reteta trimisa de Silvia Bugnarug, clasa a VII-a, Timisoara

Daca cunosti aforisme, retete culinare, legile lui Murphy, paradoxuri, proverbe le poti trimite prin formularul de mai jos, alegand categoria adecvata:
[contact-form 5 “Comunitate”]

 

(No Ratings Yet)

Leave a Reply

*