Origami si manga

    In ultima vreme a devenit o moda ca sa stii sa creezi un obiect origami, sa stii cateva denumiri de seriale manga sau anime sau sa mananci din cand in cand mancare cu specific asiatic. Origami este arta japoneza de pliere a hartiei care, de obicei, are o forma patrata. Aceasta este o arta straveche pe care japonezii de toate varstele o practicau pentru a crea obiecte decorative pentru ocaziile speciale.

 

Exista mai multe feluri de origami, dar cel mai faimos este cel japonez, deoarece este mult mai rafinat si mai elegant decat toate celelalte. Origamiul japonez este bazat mai mult pe reproducerea unor animale, cum ar fi cocorii sau lebedele, care la final sunt niste adevarate opere de arta. Aceasta arta se invata practicand des cu ajutorul tutorialelor existente pe Internet sau la unele cursuri organizate de asociatii romano-japoneze sau asociatii care introduc astfel de cursuri. O data cu deprinderea acestei arte vei putea crea tot felul de animale din hartie, care necesita multa atentie si daruire, dar care va vor bucura la final.

    Manga este denumirea japoneza pentru desene animate specifice Japoniei. Aceste desene animate, de obicei, sunt punctul de plecare catre invatarea limbii japoneze.

Articol trimis de Andreea P., judetul Iasi

(No Ratings Yet)

Leave a Reply

*