Ciorbica de vitel

Fierbi o jumate de kg de carne de vitel care ai taiat-o cubulete in 3 litri de apa in care ai pus putina sare si 2 linguri de otet. O sa se faca spuma foarte des si trebuie sa o iei cu lingura de lemn. E foarte bine daca schimbi apa dupa ce a dat in clocot.
Adaugi 3 morcovi, o radacina de telina si o ceapa, toate taiate in bucati mai mari.

Cand carnea este pe jumatatea fiarta adaugi 4-5 barabule curate si taiate cubulete. Mai lasi sa farba vreo 10 minute, dupa care pui sucul de rosii.
Ciorba trebuie lasata la fiert pana cand carnea este gata. O poti manca cu smantana sau bors. Sa nu uiti sa pui si niste patrunjel!
Sa aveti pofta!

Reteta trimisa de Fulgeanu Viorel, 13 ani, Piatra Neamt

(1 votes, average: 5,00 out of 5)

Lasa un raspuns

*