Ciorbica de vitel

Fierbi o jumate de kg de carne de vitel care ai taiat-o cubulete in 3 litri de apa in care ai pus putina sare si 2 linguri de otet. O sa se faca spuma foarte des si trebuie sa o iei cu lingura de lemn. E foarte bine daca schimbi apa dupa ce a dat in clocot.
Adaugi 3 morcovi, o radacina de telina si o ceapa, toate taiate in bucati mai mari.

Cand carnea este pe jumatatea fiarta adaugi 4-5 barabule curate si taiate cubulete. Mai lasi sa farba vreo 10 minute, dupa care pui sucul de rosii.
Ciorba trebuie lasata la fiert pana cand carnea este gata. O poti manca cu smantana sau bors. Sa nu uiti sa pui si niste patrunjel!
Sa aveti pofta!

Reteta trimisa de Fulgeanu Viorel, 13 ani, Piatra Neamt

Daca cunosti aforisme, retete culinare, legile lui Murphy, paradoxuri, proverbe le poti trimite prin formularul de mai jos, alegand categoria adecvata:
[contact-form 5 “Comunitate”]

(No Ratings Yet)

Leave a Reply

*